Sveriges Konsulat i München, TysklandVerifierad information om Sveriges konsulat i München, inklusive adress, telefonnummer, faxnummer och e-postadress, och information om vem som är chef för konsulatet, kontorstid och konsulära tjänster som beskickningen erbjuder.

Kontaktuppgifter  Kontaktuppgifter
Visum och pass  Visum och pass
Konsulära tjänster  Konsulära tjänster

Senast uppdaterad 20 december 2022

Uppdatera check

Sveriges konsulat har bekräftat informationen på denna sida är korrekt

Sveriges honorära Konsulat i München, Tyskland

Adress

  • Karlstr. 19
    80333 München
    Tyskland

Fax

  • (+49) 89 286 888 88

Uppdragschef

Dr Mathias Fontin, honorärkonsul


Ansvarig myndighet

Sveriges ambassad i Berlin

Karta över Sveriges Konsulat i MünchenKontaktuppgifter för Sveriges Konsulat i München

Sveriges konsulat i München ligger på Karlstr. 19 och kan kontaktas per telefon på 89 286 888 66 samt via e-post på schwedisches-konsulat@fontin.com. Sveriges konsulat i München är underställt Sveriges ambassad i Berlin.

Konsulatets Öppettider

Representationen kan vara stängd på helgdagar. Kontakta konsulatet för att bekräfta öppettider.

Visum, pass och konsulära tjänster

Sveriges konsulat i München kan möjligen tillhandahålla såväl konsulärt bistånd till medborgare från Sverige, men notera att honorära konsulat vanligtvis erbjuder begränsade konsulära tjänster som konsulära tjänster. Konsulatet kan möjligtvis hjälpa till med följande konsulära tjänster:

image Visumtjänster
image Passtjänster
image Notarietjänster och legalisering
image Folkbokföring
image Resedokument för nödsituationer

Kontakta konsulatet direkt för att bekräfta om de erbjuder dessa tjänster. Kontakta eventuellt också konsulatets ansvarig myndighet, Sveriges ambassad i Berlin, för frågor om konsulära tjänster och bistånd.

Visumregler till Sverige

Medborgare från Tyskland behöver inget turistvisum för att resa in i Sverige.

Inget visum krävs för medborgare från Tyskland att resa in i Sverige.


Sverige i Tyskland

Förutom konsulatet i München har Sverige 12 andra representationer i Tyskland. Dessa representationer innefattar en ambassad i Berlin och konsulat i Bremen, Düsseldorf, Erfurt, Frankfurt am Main, Hamburg, Hannover, Kiel, Leipzig, Lübeck, Rostock och Stuttgart.

Tyskland i Sverige

Tyskland har nio representationer i Sverige. Dessa representationer innefattar en ambassad i Stockholm och konsulat i Göteborg, Jönköping, Kalmar, Luleå, Malmö, Sälen, Uddevalla och Visby.

Sverige och Tyskland utomlands

Sveriges konsulat i München är en av 911 utländska representationer i Tyskland, och en av 117 utländska representationer i München. Se mer på Ambassadsidan för Tyskland. Konsulatet i München är en av Sveriges 455 diplomatiska och konsulära representationer utomlands. Se mer på Ambassadsidan för Sverige.